***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Външно отговори остро на Мария Захарова. 33 години без БКП. Подробности за убийството на студента в Лондон


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 ноември   

 

Република България е суверенна страна - член на Европейски Съюз и НАТО, и всички нейни решения, респективно на законодателния орган се диктуват само от ползите на страната и съюзническите ни задължения. Не смятам, че е демонстрация на добър звук да се разясняват решенията на Народното събрание ни от представители на непозната страна - било то и Русия.

Това разяснява зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев във връзка с изказването на представителя на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова, че решението на София да окаже военна и военно-техническа поддръжка за Украйна в допълнение утежнява двустранните връзки сред двете страни.

***

На 10 ноември се означаваме рухването на властническия режим на Българска комунистическа партия и Тодор Живков – 33 години.

На тази дата 1989 година на пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия Живков е свален от власт. Датата се възприема като начало на прехода на България към народна власт и пазарна стопанска система.

Тласък на демократичните промени в Източна Европа дава рухването на Берлинската стена, което се отбелязва на 9 ноември.

***

***

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Васил Михайлов от " домакински арест " в " задържане под стража " и постанови той неотложно да бъде отведен в следствения арест. Съдът дефинира като неправилна преценката на СРС, че няма доказателства за нарушение на досегашната му мярка. Такива се съдържат в показания на служител на реда, които са пренебрегнати от СРС, тъй като не са имали всички нужни подписи.

***

***

Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на страната да стартира да се приготвя за военни дейности. Това разкри представител на Комунистическата партия пред английския вестник " Гардиън ".

„ Армията би трябвало да ускори военната си подготовка за война'', гласи късото разпореждане на Си Цзинпин, който на последния Конгрес на Китайската комунистическа партия предизвести, че пред страната се задават " рискови стихии ".

Този вторник, при свое посещаване при Генералния щаб на армията, Цзинпин изиска войските да бъдат " подготвени за война във всеки един миг ", тъй като " сигурността на страната става все по-уязвима ".

***

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че заповедта на Русия към войските ѝ да се изтеглят от западния бряг на река Днепър в региона на украинския град Херсон демонстрира, че Москва има " действителни проблеми " с армията си, съобщи Ройтерс.

Пред кореспонденти в Белия дом американският държавен глава разяснява, че е забавен фактът, че Русия е изчакала да минат междинните избори в Съединени американски щати, с цел да разгласи изтеглянето си.

***

Решението на Русия да изтегли войските си от южния украински град Херсон е позитивна стъпка, съобщи в четвъртък турският президент Реджеп Ердоган, оповестява Ройтерс.

***

Мария Бакалова ще взе участие в екшън трилъра Dirty Angels, режисиран от Мартин Кембъл. Българската актриса влиза в актьорски състав, в който са още Ева Грийн и Руби Роуз.

Филмът стартира фотоси в Мароко и " Ню Бояна Студио " в Гърция през декември.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР